ویزای شینگن
آژانس آندیا سیر با دارا بودن سابقه در اخذ ویزای شینگن مفتخر است اعلام نماید که در طی سالهای اخیر برای متقاضیان بسیاری ویزای شینگن به اخذ و به آنها تحویل داده است .قبل از اقدام به پر كردن فرم ويزا شینگن، شما باید یک وقت سفارت کشور مد نظررا بگیرید. شما می توانید از طریق کارشناسان آژانس آندیا سیر اقدام به دریافت وقت قبلی کنید. پیشنهاد ما به شما این است که حداقل دو ماه قبل از سفر خود اقدام به دریافت وقت کنید. پس از گذارندن مراحل اولیه که شامل دریافت اطلاعات شخصی و اثر انگشت می باشد، شما می بایست اقدام به پر كردن فرم ويزا شینگن خود کنید.
اگرچه شینگن اصطلاحی رایج در ایران است، اما تلفظ درست آن شنگن Schengen zone است. کشورهای اتریش، بلژیک، جمهوری چک، دانمارک، استونی، فنلاند، فرانسه، آلمان، یونان، مجارستان، ایسلند، ایتالیا، لتونی، لیتوانی، لوکزامبورگ، مالت، هلند، نروژ، لهستان، پرتغال، اسلواکی، اسلوونی، اسپانیا، سوئد، سوئیس و لیختن اشتاین، ۲۶ کشور عضو پیمان شینگن محسوب میشوند.
این منطقه که در وبسایت رسمی شینگن از آن با عناوینی همچون بزرگترین منطقه بدون نیاز به پاسپورت جهان یاد شده است، در سال ۱۹۸۵ در کشور لوکزامبورگ طی یک قرارداد بینالمللی به وجود آمد. بر اساس این پیمان، ۲۲ کشور عضو اتحادیه اروپا و ۴ کشور عضو انجمن تجارت آزاد اروپا (EFTA) که محدودهای به مساحت ۴،۳۰۰،۰۰۰ کیلومتر مربع و جمعیتی ۴۲۰ میلیون نفری را در بر میگیرد، به عنوان مجموعهای واحد عمل میکنند.
قرارداد شینگن Schengen نام خود را از دهکدهای به همین نام در لوکزامبورگ قرض گرفته است جایی که مرز این کشور با آلمان و فرانسه تلاقی میکند و در حال حاضر به طور سالانه محدوده شنگن تنها از محدوده اروپا پذیرای 1.25 میلیارد بازدید کننده است.
اولین بار در اواخر دهه 60 میلادی، یعنی در 12 جولای سال 1957 و درست پس از اتمام جنگ جهانی دوم، مجموعه کشورهای اسکاندیناوی که شامل 4 کشور سوئد، فنلاند، دانمارک و نروژ میشود، با امضای یک پیمان، تصمیم به برداشتن هرگونه محدودیتی برای رفت و آمد بین دو یکدیگر گرفتند. سپس در سال 1984 که کمتر از سی سال از آن پیمان میگذشت، کشورهای آلمان و فرانسه، چنین ایده و پیمانی را برای کشورهای عضو اتحادیه اروپا مطرح کردند؛ اروپا دومین قاره کوچک جهان است و به دلیل قرار گرفتن در یک منطقه با آب و هوای معتدل شمالی، به قاره سبز نیز معروف است. هرساله عدهی بسیاری قصد سفر به کشورهای اروپایی دارند و در سالهای گذشته، نیازمند به دریافت ویزای هر کشور به طور جداگانه بودند که شامل وقت و هزینه زیادی میشد.
یک سال بعد، یعنی در سال 1985، پنج کشور شامل کشورهای لوکزامبورگ، فرانسه، آلمان غربی، بلژیک و هلند، در روستایی کوچک به نام شنگن که در کشور لوکزامبورگ قرار داشت، پیمان یا معاهده شنگن را به امضا رساندند که طبق این پیماننامه، رفت و آمدهای بین این کشورها بدون هیچ محدودیتی انجام میشود و همچنین پس از تاریخ 19 ژوئن سال 1995، افراد خارجی تنها با تهیه نمودن ویزای شینگن، میتوانستند به این 5 کشور، بدون نیاز به اخذ ویزای جداگانه، سفر داشته باشند. از آن زمان، عهدنامه شینگن همواره درحال تغییر و ویرایش بوده است و کشورهای بسیار زیادی در طی این سالها، به آن پیوستند. تقریباً میتوان گفت اغلب کشورهای باقیمانده اروپایی سعی به پیوستن به عهدنامه ویزای شینگن را دارند
بهتر است بدانید که منطقه شینگن هماکنون شامل:
- 26 عضو است که تمام آنها در اروپا قرار دارند
- شامل 50 هزار کیلومتر مرز خارجی میشود که از این مقدار 80% مرز آبی و 20% مرز زمینی است.
- شامل صدها فرودگاه و لنگرگاه کشتی میباشد.
- ایستگاههای بینمرزی میان کشورها است.
برای ورود به منطقه شینگن نیاز به ویزای شینگن (Schengen Visa) دارید. این ویزا ورود به ۲۶ کشور عضو این پیمان را جواز میدهد و دارنده این ویزا خواهد توانست برای مدت زمان و شرایطی مشخص به هریک از کشورهای عضو پیمان شینگن سفر کند.
ماهیت و هدف از سفر متقاضی تعیین کننده نوع و مدت زمان ویزای شینگن خواهد بود. به بیان دیگر اینکه هدف از سفر شما شرکت در توری گردشگری است یا انجام فعالیتی تجاری و یا صرفا توقف چند ساعته در یکی از کشورهای عضو اتحادیه، نوع ویزا و مدت اعتبار آن را تعیین خواهد کرد.
ویزای شینگن میتواند توسط هر یک از کشورهای عضو این پیمان صادر شود و با رعایت برخی قوانین، دارنده آن میتواند در مدت زمان اعتبار ویزا بدون مشکل در هر یک از کشورهای منطقه شینگن تردد نماید.
در مورد ویزای شینگن بیشتر بدانید
انواع ویزای شینگن
بسته به هدف و ماهیت سفر، نوع ویزای شینگن متقاضی تعیین میگردد. نوع این ویزا از طرفی مدت اعتبار این ویزا را تعیین خواهد کرد. بنابراین انواع ویزای شینگن تعیین کننده نحوه و شرایط ورود شما به یک یا چند کشور حوزه شینگن خواهد بود. این ویزا به ۳ دسته کلی تقسیم بندی میشوند:
۱- ویزای اتحادیه شینگن یا (Uniform Schengen Visa (USV
ویزای اتحادیه شینگن در واقع همان ویزای گردشگری اروپا است. دارنده این ویزا اجازه دارد هر ۶ ماه یکبار به مدت حداکثر ۹۰ روز به کشورهای عضو اتحادیه شینگن سفر کرده و در آن اقامت داشته باشد که زمان مجاز اقامت در حوزه شینگن از زمان ورود فرد محاسبه میشود. بر اساس هدف متقاضی از سفر به هر یک از کشورهای عضو پیمان، ویزای اتحادیه شینگن به ۳ دسته ویزای A, B, C تقسیم میشوند که طبعا یکی از آنها به متقاضی تعلق میگیرد.
ویزای شینگن نوع A :
ویزای نوع A نوعی ویزای ترانزیت فرودگاهی است که تنها به فرد اجازه میدهد تا در یکی از فرودگاههای حوزه شینگن پرواز خود را تعویض و به کشوری خارج از حوزه شینگن سفر کند. این ویزا تنها برای استفاده از فرودگاههای محدوده شینگن معتبر است و فرد اجازه خروج از فرودگاه را نخواهد داشت. از این رو دارنده ویزای ترانزیت شنگن تنها مجاز به توقف و انتظار برای تعویض هواپیما در محدوده ترانزیت فرودگاهی شینگن و خروج از این محدوده است.
اما چنانچه به ویزای ترانزیت برای عبور از بیش از یک فرودگاه در محدوده شنگن نیاز پیدا کنید، دیگر واجد شرایط دریافت این نوع از ویزا نبوده و باید به جای آن برای ویزای شینگن نرمال تایپ C اقدام کنید. این بدین خاطر است که بیش از یک پرواز در محدوده شینگن پروازهای داخلی این حوزه محسوب میشود و فارغ از دلایل متقاضی ترانزیت نیازمند دریافت ویزای شیتگن نوع C خواهد بود.
حتی اگر بخواهید به ناچار برای تعویض پرواز خود از یک فرودگاه در حوزه شینگن خارج شده و به فرودگاه دیگری در همان کشور بروید، باز هم واجد شرایط دریافت ویزای ترانزیت شینگن نبوده و ملزم به دریافت ویزای نرمال شینگن نوع C هستید.
در صورتی که فردی دارای یکی از شرایط زیر باشد ملزم به دریافت ویزای ترانزیت فرودگاهی نخواهد بود: دارای ویزای دارای اعتبار حوزه شنگن، اتحادیه اروپا و مناطق اقتصادی اروپا، کانادا، ژاپن و یا آمریکا باشد دارای یک مجوز اقامت معتبر صادر شده از حوزه شنگن، اتحادیه اروپا و مناطق اقتصادی EU وEEA ، شهرداری آندورا، کانادا، ژاپن، جمهوری سن مارینو و یا ایالات متحده آمریکا باشد دارای یک پاسپورت دیپلماتیک باشد عضوی از یک خانواده اتحادیه اروپا EU، EEA و یا شهروند سوئیس باشد جزو پرسنل پرواز تحت قرارداد کنوانسیون شیکاگو در هواپیمایی بینالمللی باشد.
2- ویزای شینگن نوع B :
ویزای نوع B نیز نوعی ویزای ترانزیتی است که الصاق آن به پاسپورت، به فرد اجازه خواهد داد تا ظرف حداکثر ۵ روز از طریق خودرو و یا قطار از خاک چندین کشور منطقه شینگن عبور کرده و به کشوری در خارج از این حوزه برود. شما همچنین ممکن است در صورتی که سفر شما نیازمند ترک محدوده ترانزیت بینالمللی و ورود به محدوده شینگن باشد ( زمانی که ادامه سفر شما از طریق قطار و یا هواپیما برای صبح بوده و شما نیاز به گذراندن شب و اقامت در هتل دارید) در این مورد خاص، برای سفر با هواپیما نیز نیاز به ویزای ترانزیت خواهید داشت.
3-ویزای شینگن نوع C:
ویزای نوع C در واقع ویزای کوتاه مدت برای سفر به حوزه شینگن است و فرد مجاز است در طول زمانی که هنگام دریافت این نوع ویزا مشخص میشود، برای اهدافی نظیر گردشگری، رویداد ورزشی، رویداد فرهنگی و بازدید از اقوام در کشورهای عضو اتحادیه شینگن اقامت داشته باشد.
ویزای نوع C خود بسته به اهداف سفر و شرایط متقاضی به ۳ دسته تقسیم بندی میشوند:
ویزای سینگل شینگن یا ویزای یک بار ورود
ویزای دوبار ورود شینگن
ویزای مولتیپل شینگن یا ویزای چند بار ورود
ویزای سینگل شینگن یا ویزای یک بار ورود:
ویزای سینگل شینگن (Single-entry) تنها برای یک بار ورود به یکی از کشورهای حوزه شینگن اعتبار دارد و به محض خروج از محدوده شینگن، اعتبار ویزای شما فارغ از این که مدت زمان آن به پایان رسیده یا نه، منقضی خواهد شد. بدیهی است که جابجایی بین کشورهای عضو پیمان شینگن در این نوع ویزا، مشکلی ندارد.
ویزای دوبار ورود شینگن:
ویزای دوبار ورود شینگن در بسیاری از موارد شرایط و الزاماتی مشابه با ویزای یک بار ورود دارد با این تفاوت که فرد دارنده این ویزا اجازه دارد در بازه 180 روزه و تا زمان اعتبار ویزا دو بار به کشوری در ناحیه شینگن وارد شود. البته شرایط و محدودیتهای زمانی نیز برای این فرصت ۲ بار ورود وجود دارد.
ویزای مولتی شینگن یا ویزای چند بار ورود:
ویزای مولتی شینگن یا (Multiple-entry) به فرد اجازه میدهد بدون محدودیت و به دفعات وارد یکی از کشورهای حوزه شینگن شده و آن را ترک کند. تنها محدودیت ویزای مولتی شینگن به بازه زمانی آن باز میگردد. بدان معنی که این ویزا اقامت و تردد در منطقه شنگن را به مدت حداکثر ۹۰ روز به ازای هر ۶ ماه از سال جواز خواهد داد. این محدودیت زمانی ۹۰ روزه به محض ورود دارنده ویزای مولتی شینگن به هریک از کشورهای این حوزه محاسبه خواهد شد.
۲- ویزای اعتبار محدود منطقهای شینگن یا (Limited territorial validity visa (LTV
ویزای LTV شینگن نوعی ویزای موقت است که بنا بر دلایلی ویژه و اضطراری و با شرایطی خاص صادر میشود. شرایطی اضطراری همچون دلایل انسان دوستانه یکی از رایجترین موارد برای صدور ویزای اعتبار محدود منطقهای شینگن محسوب میشوند. الصاق این ویزا در گذرنامه بدان معنی خواهد بود که فرد مجاز است تنها به همان کشوری که از آن ویزا دریافت کرده است یا در چند کشور محدود دیگر ناحیه شینگن که در زمان اخذ ویزا مشخص شده تردد نماید و اجازه ورود به دیگر کشورهای حوزه شینگن را نخواهد داشت.
یکی دیگر از مواردی که عموما صدور این نوع ویزا را موجب میشود به نحوه تعامل با پناهندگانی باز میگردد که بدون مدارک معتبر وارد منطقه شینگن شدهاند. زمان این نوع از ویزا بنابر شرایط متقاضی و صلاحدید آفیسر متغیر بوده و ممکن است به شکل ویزای ترانزیت و یا ویزای کوتاهمدت برای فرد متقاضی صادر شود.
۳- ویزای ملی و یا یا National Visa:
ویزای ملی شینگن (National Visa) که به ویزای نوع D شینگن نیز معروف است اختصاصا برای افرادی صادر میشود که برای تحصیل، کار و یا اقامت دائمی باید در یکی از کشورهای این منطقه اقامت داشتهباشند. به بیان دیگر، ویزای ملی شینگن برای افرادی صادر خواهد شد که برای هدفی خاص (همچون بیزینس و یا تحصیل) و برای مدت زمانی طولانی نیاز به اقامت در یکی از کشورهای اروپایی دارند و پس از اتمام مدت مشخص شده، به کشور خود بازخواهند گشت. بر این اساس میتوان ویزای نوع D شینگن را به دو دسته سینگل و مولتی تقسیم بندی کرد.
۳-۱ ویزای نوع D شینگن – سینگل:
ویزای ملی شینگن میتواند در مواردی همچون افرادی که با هدف استفاده از خدمات درمانی قصد اقامت محدود برای دورهای تعیینشده در یکی از کشورهای عضو ناحیه شینگن را دارند و پس از آن به کشور خود بازخواهند گشت، به صورت یک بار ورود صادر شود.
۳-۲ ویزای نوع D شینگن – مولتی:
اما با ویزای چند بار ورود نوع D، فرد بدون نیاز به اخذ هرگونه ویزای دیگری در اروپا اجازه دارد بدون محدودیت به تمامی کشورهای حوزه شینگن سفر کند. افراد زیر میتوانند برای این نوع از ویزا اقدام نمایند دانشجویان بینالمللی که درصدد آغاز تحصیل تماموقت در یکی از مقاطع تحصیلی در کشورهای عضو شینگن هستند. برای این افراد ویزای یک ساله صادر میشود که قابل تمدید است. دانشجویان خارجی که برای پیگیری پروژههای تحقیقاتی تحت شرایط خاص و برای مدتی مشخص به کشوری در حوزه شینگن سفر میکنند.
پروژه و یا فعالیتهای علمی و آموزشی در یک مرکز تحقیقاتی یا موسسه معتبر آموزشی در هریک از کشورهای حوزه شینگن. البته این ویزا با بررسی دقیق سوابق علمی فرد و اعضای خانوادهاش صادر میشود . افراد متخصصی که به منظور به اشتراک گذاشتن تخصص خود به کشوری در منطقه شینگن سفر میکنندکه ورزشکاران، هنرمندان یا هر حرفه و تخصصی دیگر در این دستهبندی قرار میگیرند.
موارد اضطراری همچون شرایط حاد پزشکی که فرد نتواند پس از اتمام مهلت ویزای ملی و برای مدتی مشخص منطقه شینگن را ترک نماید. به هنگام درخواست و به اصطلاح اپلای کردن ویزای شینگن، بهتر است از سفارت کشوری که قصد دارید بیشترین زمان سفر خود را به آن اختصاص دهید اقدام کنید.
شرایط اخذ ویزای شینگن
شرایط اخذ ویزای شینگن در واقع بدان معنی است که آیا متقاضی شرایط و معیارهای لازم برای درخواست این ویزا را دارا است یا خیر. سفارتخانه هر کشور اروپایی شرایط خاص خود را برای صدور ویزا دارند اما در بسیاری از موارد شرایط اخذ ویزا در کشورهای این منطقه مشابه یکدیگر است.
مدارک متقاضی :
شرایط سنی متقاضی (سفارتهای اروپایی در قبال افراد مجرد زیر ۳۰ سال که سابقه سفر به اروپا نداشتهاند، سخت گیری بیشتری اعمال میکنند)
سابقه سفر متقاضی البته این بررسیها طبعا با هدف افزایش شانس متقاضی برای اخذ ویزای شینگن صورت میگیرد و در بسیاری موارد اساسا منعی برای درخواست ویزا شینگن وجود ندارد.
برای مثال متقاضی مجردی که کمتر از ۳۰ سال سن دارد و تاکنون به هیچ کشور اروپایی سفر نکرده است و از سوی دیگر مدارک مالی چندان قانع کنندهای نیز ارائه ندادهاست، اگرچه مشکلی برای درخواست این ویزا ندارد، اما شانس ویزا شدن این درخواست بسیار پایین است. بنابراین بررسی شرایط سفر متقاضی صرفا برای بالا بردن درصد موفقیت پرونده درخواست وی است.
البته بنابر قوانین تعیین شده Article 21(5) of Regulation 810/2009 (Visa Code) در صورت اثبات موارد زیر واجد شرایط دریافت ویزای شینگن مولتی خواهید بود: باید قصد از سفر مکرر و یا به طور منظم شما توجیهپذیر باشد سوابق شما درست و قابل اطمینان باشد؛ به بیانی دیگر از ویزاهای یکپارچه قبلی و یا ویزاهایی با اعتبار محدود منطقهای بر اساس قوانین استفاده شده باشد وضعیت اقتصادی در کشور مبدا قابل قبول باشد قصد واقعی شما از ترک محدوده شینگن پیش از پایان اعتبار ویزا توجیهپذیر و قابل اثبات باشد.
مراحل درخواست ویزای شینگن:
مهمترین موضوع در مراحل درخواست ویزای شینگن،پیش از پر کردن فرمهای مربوطه و تکمیل مدارک برای تعیین وقت سفارت اقدام نمایند. مراحل درخواست این ویزا به شرح زیر است: بررسی مدارک متقاضی توسط کارشناسان بخش ویزا با هدف تایید واجد شرایط بودن پر کردن فرمهای مربوطه درخواست وقت سفارت بررسی مدارک پس از ترجمه و بر طرف کردن نواقص احتمالی ارسال مدارک متقاضی به سفارت انجام انگشت نگاری توسط متقاضی زمان درخواست ویزای شینگن بنابر اطلاعات کمیسیون اروپایی، شما باید درخواست ویزای شینگن خود را حداقل 15 روز قبل از شروع تاریخ سفر ارسال کنید.
اگرچه، ممکن است کنسولگری از شما مدارک بیشتری را درخواست کندو یا اینکه به زمان بیشتری برای بررسی درخواست شما نیاز داشته باشد. بدین خاطر شما باید بین 30 تا 60 روز قبل از زمان سفر برای اپلای کردن و درخواست ویزا اقدام کنید. شما مجاز هستید تا حداکثر 3 ماه قبل از زمان سفر برای ارسال مدارک و درخواست ویزا مجاز به سفارت اقدام کنید.
مدارک مورد نیاز برای درخواست ویزای شینگن مدارک مورد نیاز شاید مهمترین بخش برای درخواست این ویزا باشد، زیرا پیش از مصاحبه این مدارک شماست که معرف شما خواهد بود. به بیان دیگر همین مدارک ارائه شده توسط متقاضی سرنوشت ویزا شدن و یا ریجکت درخواست وی را تعیین میکند.
مدارک مورد نیاز برای درخواست ویزای شینگن:
1- فرم تکمیل شده درخواست ویزای شینگن اولین مرحله برای درخواست ویزای هر کشوری، تکمیل فرم درخواست ویزای آن کشور است که باید بصورت حضوری یا اینترنتی از سفارت مربوطه دریافت شود. این فرم را باید همراه با دیگر مدارک مورد نیاز، هنگام مصاحبه ارائه دهید. هرچند این کشورها عضو شینگن هستند و ویزای آنها، ویزای شینگن محسوب میشود. اما فرم درخواست هر کشوری، با دیگری متفاوت است.
بعنوان مثال برای درخواست ویزای آلمان، نمیتوانید به سفارت ایتالیا مراجعه نمائید. در این فرم درباره نوع ویزای شما نیز سوال میشود. طبق توضیحاتی که بالاتر در ارتباط با انواع ویزا داده شد، باید آن را مشخص کنید. اگر برای اولین بار قصد ورود به یکی از کشورهای شینگن را دارید، بهتر است از طریق نوع ویزای شینگن توریستی یا C اقدام کنید؛ زیرا احتمال موافقت با درخواست شما، بالاتر میرود. همچنین هنگام ارائه درخواست ویزا بهتر است تمام مدارک به طور کامل تکمیل شده و تمام گواهیها تحویل داده شود؛ زیرا روند کار تسریع مییابد.
از طرفی دیگر کمبود مدارک می تواند موجب رد درخواست شود. برای درخواست کنندگان زیر 16 سال الزامیست که هر دو نفر از والدین یا قیمین، فرم درخواست را امضا کنند.
2- شناسنامه ایرانی و کارت ملی: ترجمه رسمی شناسنامه و فتوکپی از تمام صفحات آن. درصورت وجود شناسنامه، نیازی به ارائه کپی کارت ملی نیست.
3- گذرنامه: اصل گذرنامه که حداقل شش ماه قبل از درخواست ویزای شینگن صادر شده باشد. همچنین تهیه کپی از پنج صفحه اول و صفحاتی که مهر ویزا در آنها خورده، کافیست. درصورت داشتن پاسپورت قدیمی، ارائه اصل و کپی از صفحات مهم آن نیز الزامی میباشد؛ همچنین درنظر داشته باشید درصورتیکه قبلاً موفق به دریافت ویزای شنگن شدید، احتمال اخذ آن در دفعات بعد، بیشتر خواهد شد.
4- سه قطعه عکس رنگی: عکسها باید در ابعاد 6 در چهار، کاملاً رنگی و با زمینه سفید ارائه گردد. همچنین از مدت عکسها برای تطابق و همخوانی بیشتر با چهره متقاضی، بهتر است حداکثر یک سال گذشته باشد. در صورتی که عکس همراهان در گذرنامه متقاضی باشد، باید برای هرکدام از آنها نیز دو قطعه عکس در مدارک در نظر گرفته شود. 5- گواهی اشتغال و اسناد منابع مالی برای مشاغل دولتی: گواهی اشتغال به کار باید در سربرگ رسمی شرکت، با ذکر سمت شغلی، میزان دریافت حقوق و مدت زمان اشتغال به کار و همچنین امضا و مهر مدیرعامل، نوشته شده و همینطور به انگلیسی و یا زبان اصلی اصلی کشور موردنظر، ترجمه شده باشند.
برای مشاغل خصوصی: مدارک مربوط به پروانه کسب، سوابق آخرین پرداخت مالیات و همچنین وجود مهر اداره مالیات ضرور است. تمام این مدارک نیز باید به انگلیسی یا زبان رسمی کشور موردنظر عضو پیمان شینگن، ترجمه شده باشند. برای مشاغل پیمانکاری یا آزاد: باید مدارکی که بازگشت شما را بخاطر موفقیت و یا پیشنهادهای آیندهی شغلی، تضمین میکند، ارائه دهید. علاوه بر گواهی اشتغال به کار، اسناد مالی شخص متقاضی نیز همراه با ترجمه آنها باید به سفارت ارائه شود.
مدارک مربوط به اسناد مالی به شرح زیراند:
●پرینت حساب بانکی با گردش سه ماه آخر و مانده حساب که روی سربرگ انگلیسی بانک و مهر بانک نیز خورده باشد
●در صورت داشتن بیمه کاری، سوابق سه ماه قبل از درخواست ویزا
●درصورت کافی نبودن موجودی حساب بانکی و یا گردش مالی پائین. ارائه یک نامه از سمت پدر، همسر، شخص دعوتکننده یا بستگان نزدیک که توانایی پشتیبانی مالی شما را در حین سفر دارند، میتواند کمککننده باشد. در این صورت، باید مدارک بانکی شخص موردنظر نیز موجود باشد
●برای دریافت ویزای شینگن برای زنان خانهدار، ارئه یکی از مدارک بالا که مربوط به شوهر وی است، به اضافه شرح حساب بانکی با تاریخ گشایش حساب، الزامیست.
●برای دریافت ویزای شینگن برای فرزندان تحت تکفل، ارائه یکی از مدارک بالا که مربوط به پدر یا قیم ایشان است، به اضافه شرح حساب بانکی با تاریخ گشایش حساب، الزامیست.
●افراد بازنشسته نیز لازم است گواهی بازنشستگی خود را ارائه دهند.
●دانشجویان باید از دانشگاه خود، گواهی اشتغال به تحصیل تهیه کرده و با ترجمه آن به زبان انگلیسی یا زبان اصلی کشور موردنظر، آن را همراه داشته باشند.
6- بیمه مسافرتی: متقاضیان ویزای شینگن باید بیمه مسافرت فردی یا جمعی داشته باشند که این بیمه باید برای کل مدت زمان سفر حداقل هزینه ۳۰ هزار یورو را برای هر مسافر پوشش دهد. مقصود از بیمه مسافرتی اینست که این بیمه باید هزینههای احتمالی بازگشت به کشور تحت مراقبتهای پزشکی، هزینههای احتمالی نیاز به درمان و یا هزینههای پزشکی اضطراری را پوشش دهد. همچنین باید تا پایان طول اقامت در تمام کشورهای منطقه شینگن معتبر باشد. برای اعتبارسنجی بیمه، شرکت بیمهگذار نیز باید نمایندهای معتبر در کشور مقصد داشته باشد.
7- بلیط پرواز رفت و برگشت به کشور مقصد: برای درخواست ویزای شنگن، متقاضی باید بلیط رفت و برگشت خود را بطرف کشور مقصد، تهیه کرده باشد. البته ارائه رزرو بلیط هواپیما نیز کافیست و نیازی به خرید و پرداخت هزینه ندارد.
8- تائیدیه رزرواسیون هتل (واچر): رزرو هتل باید برای کل مدت اقامت و مطابق با تاریخ بلیط رفت و برگشت باشد. مانند مورد بالا، این رزرواسیون صرفاً برای ارائه به سفارت است و هزینهای بسیار جزئی دارد. اگر شخصی از کشور مقصد برای شما دعوتنامه فرستاده باشد، نیازی به رزرو هتل نیست. وجود این مدارک میتواند دریافت ویزای شینگن را برای متقاضی تا حدودی تضمین کند.
●در صورتی که قبلاً ویزای شنگن و یا ویزای هر کشور معتبر دیگری را دریافت کردهاید، کپی از آنها بهمراه صفحات دارای مهرهای ورود و خروج
●توصیهنامه استادان(برای دانشجویان) که نشاندهنده موفقیت تحصیلی شما و همچنین انگیزه بازگشت باشد.
●در صورت داشتن سند ملکی به نام شخص درخواستکننده، ارائه اصل و ترجمه سند نیز میتواند به احتمال موافقت با درخواست ویزای شینگن شما، کمک کند. لازم به ذکر است که اصل سند هنگام تحویل بقیه مدارک، به مسافر بازگشت داده خواهد شد.
●اگر اقوام یا آشنایانی از شما در کشور موردنظر درحال تحصیل میباشند یا سکونت دارند، میتوانند برای شما دعوتنامه فرستاده که دراینصورت ارائه اصل دعوتنامه الزامی است. اگر فرستنده دعوتنامه از اقوام شماست ارائه مدرکی که نشان دهد با او نسبتی دارید، میتواند در سریعتر شدن روند اخذ شینگن به شما کمک کند.
اگر فرستنده از دوستان شماست، میتوانید ایمیلها و یا عکسهایی که دوستی شما را ثابت کند، ارائه دهید. تمام مدارک باید توسط دارالترجمه رسمی به زبان مورد درخواست سفارت ترجمه شوند و در روز انگشت نگاری توسط متقاضی به سفارت تحویل داده شوند. قطع عکسها باید اندازه ۳٫۵ در ۴٫۵ سانتی متر باشد. پاسپورت متقاضی نباید کمتر از ۳ ماه اعتبار داشته باشد و ارائه پاسپورتهای قبلی نیز الزامی است. حداقل پوشش بیمه مسافرتی برای ویزای شینگن ۳۰ هزار یورو است. در صورتی که اطلاعات بیومتریک متقاضی در سامانه سیستم اطلاعات ویزای اروپا VIS ثبت نشده باشد و یا اینکه 59 ماه قبل از زمان درخواست ویزا این اطلاعات ثبت شده باشد، متقاضی ملزم به انجام پروسه انگشتنگاری در محل سفارت خواهد بود.
نکات تکمیلی در چگونگی اخذ ویزای شینگن
طی مراحل اخذ ویزای شینگن توجه داشته باشید که تمامی مدارک ترجمه شده شما باید مهر دادگستری داشته باشند در غیر اینصورت مدارک شما فاقد اعتبار خواهند بود. معمولا دارالترجمهها پس از ترجمه مدرک متقاضی برای گرفتن این مهر اقدام میکنند. در صورت موافقت با درخواست شما، پاسپورت شما دارای برچسب ویزا خواهد بود و یک تاریخ اعتبار برای ویزای شما مشخص میشود.
مدت اعتبار ویزای شینگن تا ۹۰ روز طی بازه زمانی ششماهه است. همچنین یک کد برای مشخص کردن تعداد دفعات مجاز ورود به کشورهای عضو شینگن برای شما تعریف میشود که میتواند از یک تا نامحدود متغیر باشد. برای اخذ ویزای شینگن، درخواست خود را باید به سفارتخانه، کنسولگری و یا کارگزاریهای کشور مقصد ارائه کنید. از شرایط ویزای شینگن میتوان به گردش حساب بالا و تمکن مالی مورد قبول سفارت کشور مقصد اشاره کرد.
ویزای شینگن در انواع:
ویزای اتحادیه شینگن، ویزای اعتباری منطقه محدود و ویزای ملی شینگن صادر میشود. برای گرفتن ویزای شینگن فقط باید ۹ مرحله را طی کنید. هزینه ویزای شینگن بر اساس کشور مقصد متقاضی مشخص میشود.
ویزای شینگن بدون مدارک و بدون انگشت نگاری چیست؟
اصولا هر تبلیغی با عنوان ویزای شینگن بدون مدارک یا حتی بدون انگشت نگاری کاملا فریبکارانه و دروغ است.هیچ راهی برای عدم انجام انگشت نگاری برای اخذ ویزای شینگن وجود ندارد. بدون مدارک کافی نیز قطعا درخواست شما رد خواهد شد.مگر اینکه از مدارک جعلی برای شما استفاده شود که البته پیامدهای قانونی زیادی برای شما خواهد داشت و به هیچ وجه توصیه نمی گردد.
مدت زمان بررسی و تایید ویزای شینگن
مدت زمان بررسی و تایید ویزای شینگن به دو بخش تقسیم بندی می شود. بخش نخست مدت زمان بررسی مدارک پیش از ارسال به سفارت مربوطه و بخش دوم مدت زمان بررسی مدارک در سفارت مد نظر است.
از زمان ارسال مدارک ترجمه شده و نهایی به سفارت، انجام انگشت نگاری توسط متقاضی، حدود ۳ هفته زمان بررسی و تایید طول میکشد.
مدت اعتبار ویزای شینگن
در مرتبه اول به این خاطر که شما هیچ سابقه سفر و اقامتی در منطقه شینگن ندارید کد درج شده بر روی ویزایتان ۱ خواهد بود و به این ترتیب طبق قوانین معمول مدت زمان ویزای شینگن شما اولین بار نهایتا ۱۵ روز خواهد بود نه ۹۰ روز و شما نباید به هیچ عنوان بیشتر از مهلت مقرر شده برای ویزا در این کشورها باقی بمانید، زیرا در غیر صورت درخواست بعدی شما دچار مشکل جدی خواهد شد. همچنین کد اختصاصی درج شده در ویزا برای مسافر بیانگر تعداد دفعات مجاز تردد نیز می باشد.
مثلا ویزایی با کد مالتیپل شینگن، دارنده آن را ملزم می سازد تا تمامی ۹۰ روز اقامت مجاز خود از شش ماه را در یک نوبت ۳ ماهه به پایان برساند یا این فرصت ۹۰ روزه را تقسیم کرده و در چند بار ورود از آن استفاده نماید.
درج کد سینگل در ویزای شینگن نیز بدان معناست که مسافر حتی اگر ۱ روز در منطقه شینگن حضور داشته باشد و به هر دلیلی مجبور به ترک اروپا شود، با وجود این که از اعتبار ۱۸۰ روزه ویزای وی مدت زمان زیادی نیز باقی مانده باشد بازهم برای ورود مجدد به منطقه شینگن باید مجددا برای ویزا اقدام نماید و تا زمانی که ویزای جدید او صادر نگردد حق ورود به هیچ کدام از کشورهای ناحیه شینگن را نخواهد داشت.
به چند نکته مهم دیگر نیز در خصوص این ویزا در ادامه اشاره میکنیم:
برای درخواست ویزای شینگن از سفارت اتریش تمامی مدارک میبایست به زبان آلمانی ترجمه شود
همراه داشتن ۶۰ یورو در روز مصاحبه الزامی است
پس از صدور ویزا ضمانت نامه ۵۰ میلیون تومانی به ازای هر نفر دریافت خواهد شد
در صورت ویزا نشدن درخواست، مبلغی بابت هزینههای جاری کم شده و مابقی مبلغ بازپرداخت خواهد شد.
درخواست پناهندگی با ویزای شینگن:
در تعریف صلیب سرخ، پناهنده به شخصی اطلاق میشود که در کشور مادری خود شرایط زندگی را نداشته باشد. این تعریف میتواند به دلایل جنگ، شرایط سیاسی، شرایط اقتصادی و مواردی از این قبیل باشد. پناهندگی با ویزای شینگن، بدین صورت است که شما پس از اخذ این ویزا به کشور مورد نظر وارد میشوید و به دولت آن کشور درخواست پناهندگی خود را با دلایل پناهنده شدن تان ارائه میکنید.
با توجه به شرایط اخذ ویزای شینگن که در این صفحه ذکر کردهایم، به کسانی ویزای شینگن اعطا میشود که در کشور مادری خود دارای شرایط زندگی خوب و قابل قبولی هستند. پس این افراد شرایط پناهنده شدن در کشورهای حوزه شینگن را ندارند.
نکته قابل تاملی که باید در مورد پناهندگی بدانید این است که حدود ۷۸ درصد از افراد پناهنده به کشورهای منطقه شنگن، دارای مدرک تحصیلی لیسانس به بالا هستند.
دلایل ریجکت شدن ویزای شینگن:
هنگامی که قصد سفر به کشورهای حوزه شینگن را دارید، رد شدن درخواست ویزای شما می تواند تبعاتی به دنبال داشته باشد که شما را از سفر کردن به این منطقه محروم سازد. از طرفی متأسفانه در این اواخر میزان ریجکت ویزای شینگن از سفارت های اروپایی مستقر در ایران افزایش یافته است. بنابراین توصیه می شود حتما زیر نظر مشاوران متخصص در این زمینه اقدام نمایید و همچنین در ارائه مدارک مورد نیاز برای ویزا بسیار دقت کنید.
به یاد داشته باشید که مشاوران مربوطه تنها وظیفه دریافت مدارک، بررسی نواقص احتمالی و تکمیل و تحویل آن به سفارت و همچنین دریافت پاسپورت و تحویل آن به مسافر را دارند و در روند تصمیم گیری سفارت برای صدور ویزا هیچ نقشی نخواهند داشت. در صورت رد شدن درخواست ویزا نیز، مبلغی بابت هزینه های جاری کاسته شده و مابقی آن به متقاضی پس داده خواهد شد. در ادامه به برخی از دلایل اصلی مردود شدن درخواست ویزای شینگن اشاره خواهیم کرد.
فرد متقاضی در درخواست های قبلی خود ریجکت شده باشد.
فرد متقاضی ویزای شینگن، سوابق کیفری داشته باشد.
فرد متقاضی مدارک تقلبی و یا جعلی به سفارت ارائه دهد.
فرد متقاضی در وقت مصاحبه سفارت نتواند به درستی هدف خود را از سفر توجیه نماید.
فرد متقاضی پاسپورت دست خورده و یا صدمه دیده داشته باشد
اعتبار پاسپورت فرد متقاضی تمام شده و یا کم باشد.
فرد متقاضی در اثبات مدارک شغلی معتبر و وابستگی شغلی خود ناتوان باشد و همچنین توانایی مالی کمی داشته باشد.
مدارک شناسایی و یا ازدواج فرد متقاضی غیرقابل قبول و مخدوش باشد.
بیمه مسافرتی فرد متقاضی نامعتبر باشد و یا از بیمه مسافرتی با پوشش کمتر از ۳۰٫۰۰۰ یورو استفاده نماید.
فرد متقاضی نتواند محل اقامت خود را در مدت زمان مسافرت مشخص نماید.
رفع ریجکتی ویزای شینگن:
همانطور که میدانید، رفع ریجکت ویزای شینگن وجود ندارد. گروهی از آژانسهای مسافرتی پیشنهاد اعتراض به ریجکت ویزای شینگن را به متقاضیان خود میدهند. البته که اعتراض در بعضی موارد کارساز است اما اگر اطلاعات دقیقی از آن نداشته باشید، قطعا پول و زمان خود را هدر دادهاید. پیشنهاد گروه مسافرتی ادنیا سیر در خصوص رفع ریجکتی ویزای شینگن، خرید تورهای گروهی اروپا و اقدام از طریق تور گروهی است.
در تورهای گروهی اروپا شانس اخذ ویزای شما تا ۲۰% افزایش پیدا میکند. توجه داشته باشید که حتما باید ۴ ماه از زمان ریجکتی شما گذشته باشد و شما هزینهای برای رفع ریجکتی نباید پرداخت کنید و فقط هزینههای مربوط به خرید تور اروپا را پرداخت خواهید.
ویزای شینگن تضمینی واقعیت دارد؟
اساسا هیچ تضمینی برای اخذ ویزای شینگن وجود ندارد زیرا مرجع صدور ویزا که همان سفارت خانه کشور مورد نظر در حوزه شینگن است تحت کنترل هیچ موسسه یا شخص خاصی قرار ندارد. بنابراین اخذ ویزای تضمینی شینگن صرفا یک شعار تبلیغاتی است.اما برخی موسسات روش دیگری را نیز دنبال می کنند. به این صورت که با متقاضی قراردادی نوشته می شود و هزینه دریافتی موسسه در آن ذکر می گردد و در صورتی که درخواست ویزا، ریجکت یا رد شد همه یا بخش زیادی از مبالغ دریافتی به متقاضی بازپس داده می شود. البته باید توجه داشت که معمولا مبالغ دریافتی در این روش، بالاتر از مبالغ معمول است و از طرفی اعتبار موسسه و اعتبار قراردادها نیز باید به خوبی بررسی شود.
اقدامات اولیه قبل از پر كردن فرم ويزا شینگن:
قبل از اقدام به پر كردن فرم ويزا شینگن، شما باید یک وقت سفارت کشور مد نظررا بگیرید. پیشنهاد ما به شما این است که حداقل دو ماه قبل از سفر خود اقدام به دریافت وقت کنید. پس از گذارندن مراحل اولیه که شامل دریافت اطلاعات شخصی و اثر انگشت می باشد، شما می بایست اقدام به پر كردن فرم ويزا شینگن خود کنید.
پر کردن فرم ویزای شینگن بسیار مهم است.اگر این مرحله را به درستی طی کنید شانس شما برای اخذ ویزای شینگن بالاتر خواهد رفت ،بر عکس این موضوع نیز صادق است . بدین معنی که اگر فرم های ویزای شینگن به درستی پر نشود و یا یک گزینه در فرمها به درستی جواب داده نشود با مشکل رو به رو خواهید شد و در خواست شما رد می شود .
همان طور که در مقالات قبلی هم بیان شد، سفارت خانه های اروپایی ثبت درخواست ویزای شینگن را به شرکت های VFS سپرده اند و این شرکت ها نیز در مورد تکمیل فرم های ویزای شینگن مسئول نیستند و هر گونه مسئولیت این کار با متقاضی ویزا خواهد بود .
نکته مهم :اگر درخواست شما برای بار اول رد شد ، هرگز برای تکمیل دوباره فرمهای ویزا عجله نکنید . این کار باعث می شود احتمال تکرار اشتباه بالا برود . در این صورت شما باید به یک کارشناس پرکردن فرم ویزا شینگن مراجعه کنید. به یاد داشته باشید در صورت رد شد تقاضای شما بیش از یک بار ، بسیار سخت است که بتوانید ویزای شینگن را اخذ کنید .
نکاتی که باید در مرحله پر کردن فرم های ویزای شینگن رعایت کنید :
پر کردن دو فرم برای ویزای شینگن الزامی است. فرم اول ، فرم استاندارد ویزای شینگن است که برای تمامی منطقه شینگن یکسان است . فرم بعدی فرم مختص هر کدام از سفارت خانه هایی است که می خواهید از آن کشور ویزا دریافت کنید
پیشنهاد می شود ، پر کردن فرم ها به صورت کامپیوتری باشد و از تکمیل دستی فرم های شینگن خودداری کنید.
مواردی که در فرم تقاضای ویزا ثبت می کنید باید با مشخصات پاسپورت شما همخوانی داشته باشد. هراشتباهی می تواند در رد شدن تقاضای شما موثر باشد .
مشخصات بلیط پرواز خود و مشخصات رزرو هتل خود را در حوزه شینگن با مشخصاتی که در فرم ها اعلام می کنید چک کنید تا با هم مطابقت داشته باشند. بیشتر درخواست ها به همین دلیل رد می شود .
اگر به موردی برخورد کردید که در مورد آن شک دارید یا اطلاع کافی در مورد آن ندارید حتما با کارشناس تکمیل فرم ویزای شینگن مشورت کنید و به طور کل از اعلام هر نوع اطلاعات غیر واقعی در فرم درخواست ویزا( اگرچه این اطلاعات از نظر شما بی اهمیت باشد) اکیدا خودداری کنید